Spotify Stations släppt till Android & iOS

Spotify Stations
Spotify Stations

Spotify Stations är släppt till iOS. Appen kommer ett helt år efter lanseringen på Android. Här kan du läsa mer om vad Spotify Stations är och vad appen betyder för dig.

  • Spotify Stations släpptes till Android i januari 2018
  • Lyssna på musik utan att logga in
  • Fungerar just nu endast i Australien
  • Ladda ner Spotify Stations från Google Play Store & Apple App Store

Spotify Stations är en minimalistisk app för att snabbt komma igång med musiklyssnande på mobiltelefonen. Du behöver inget konto utan kan direkt starta radioliknande kanaler med musik på Spotify.

Vad kan jag göra med Spotify Stations?

Funktionerna är tämligen få och sparsamt designade.

En intressant sak är att du inte bara kan lyssna på de fördefinierade stationerna. Du kan även skapa din egen genom att välja några av dina favoritartister.

När du gillar eller ogillar låtar och artister förstår Spotify Stations vad du tycker mest om. På så vis lär du appen vad du föredrar och får bättre rekommendationer ju längre du använder appen.


Spotify Stations klassas som ett experiment av musiktjänsten. Det är oklart huruvida Spotify tänker öka antalet funktioner i framtiden, eller bara lägga ner appen.

spotify stations beskr

Hur mycket kostar Spotify Stations?

Det finns två varianter att välja på. Antingen kör du helt gratis eller så betalar du för Spotify Premium.

Gratisvarianten och Spotify Premium-prenumerationer får samma utbud av musik. Det som skiljer dem åt är att gratisanvändarna 1) måste lyssna på reklam ibland och 2) inte kan byta låtar lika fritt som prenumeranterna.

Spotify vill givetvis att du betalar för en löpande månadsprenumeration. Det är samma som till vanliga Spotify och du kan använda befintliga inloggningsuppgifter.

Var hittar jag Spotify Stations?

Spotify Stations finns att ladda ner från Google Play Store och Apple App Store.

Appen är kostnadsfri, men tillgången är starkt begränsad. Just i skrivande stund kan bara användare i Australien använda Spotify Stations.

Just idag finns ingen indikation på att Spotify tänker öka antalet tillgängliga marknader.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.