iPhone XR har sämre batteritid än Apple påstår

apple-iphone-xr

En ny rapport beskyller Apple för att ljuga om batteritiden i iPhone XR. Enligt tester ska mobiltelefonen endast klara 50 procent av vad företaget faktiskt påstår – men Apple slår tillbaka uppgifterna.


  • Which? testade 50 mobiltelefoner från flera tillverkare
  • iPhone XR underpresterade stort – andra tillverkares telefoner överpresterade
  • Apple tycker att testresultatet för iPhone XR är missvisande
  • Apple stänger dörren för iPad 2

Webbsajten Which? testade nio olika iPhone-modell för att se om batteritiderna överensstämmer med vad Apple påstår att de ska klara.

I testet avslöjas att iPhone XR, den billigaste modellen från 2018, inte ens är i närheten att klara det av Apple angivna antalet timmar.

Om vi ska tro resultatet från Which? så klarar iPhone XR bara hälften av de 25 timmar som Apple påstår att modellen klarar. Närmare bestämt bara 16 timmar och 32 minuter. Vilket är 51 procent sämre.

Flera tillverkares telefoner överpresterade

Which? varnar nu för Apples angivna batteritider – och för flera andra tillverkares.


Webbsajten har granskat 50 mobiltelefoner från fem populära tillverkare; minimum sex telefoner per märke. De räknade ut en genomsnittstid för batteriernas livslängd vid samtal.

Samtidigt noterade Which? att flera tillverkare angav kortare batteritid än vad testerna visade. Bland annat telefoner från Nokia, Samsung och Sony; och speciellt modeller från Sony utmärkte sig positivt.

Men Apples telefoner underpresterade.

Apple däremot håller inte med om just den punkten. I ett skarpt uttalande om testet säger företaget att de ”gör rigorösa tester kring sina produkter och står bakom påstådda batteritider”.

Om du är mer nyfiken på resultaten och Apples uttalande så kan du läsa mer på Which? webbsajt. Där hittar du även ett uttalande från HTC.