Nya Chromium-baserad Edge kan snart släppas till macOS

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Chromium-baserade webbläsaren Edge kan släppas till macOS redan i maj. Enligt uppgift planerar Microsoft en visning under evenemanget Microsoft Build som går av stapeln den 6 till 8 maj.


Uppgifterna kommer från tyska tekniksajten Windows United. När de försökte köra Chromium-baserade Edge på Windows Server 2016 fick de ett meddelande om att plattformen inte har stöd för nya Edge.

Däremot Windows 10 Build 1709 och macOS 10.12 eller senare. Och för den som kollar på nerladdningssidan för nya Edge så finns ingen installationsfil för macOS än.

microsoft edge platform not supported beta

Om Windows United har korrekta uppgifter skulle det kunna betyda att en installationsfil är mycket närstående att släppas. Åtminstone för alla med macOS 10.12 ”Sierra” eller nyare, ett operativsystem som släpptes 2016.

Intressant nog visas inga detaljer kring Windows 7 eller Windows 8, så macOS-versionen kan potentiellt släppas före dessa.


Sist Microsoft släppte en webbläsare för Mac-datorer var med Explorer. Den versionen släpptes 2005 och det betyder att det gått hela 14 år sedan sist.

Microsoft Edge ska släppas på så många plattformar som möjligt

Redan i december 2018 sade Microsoft-profilen Joe Belfiore att nya Edge skulle släppas på en mängd olika operativsystem. Bland annat macOS.

Han sade äevn att kodbasen till Edge skulle breddas för att nå ut till så många plattformar som möjligt – utan att funktionaliteten blev lidande. Något som det givetvis återstår att se om de kan göra.

Microsoft har både hyllats och kritiserats för valet att skrota sin egen Blink-motor för att istället använda Chromium.

Hittills har vi inte sett några uppenbara nackdelar med bytet; åtminstone inte förutom att det är främst Google-baserad kod som används i grund och botten. De som provat nya Edge på Windows 10 har generellt positiva saker att säga.

Om det blir samma trevliga upplevelse på macOS återstår att se. Men det är klart positivt att Microsoft tänker större än bara sitt egna ekosystem med bara Windows.

Har du redan provat nya, Chromium-baserade Edge? Skriv gärna en kommentar och berätta om din upplevelse!