Guardians of the Galaxy Vol. 3 är färdigfilmad – premiär den 5 maj 2023

guardians of the galaxy vol 2 illu promo 2017

Går du och väntar på den tredje filmen i Guardians of the Galaxy-serien? Då kommer du att få vänta ett bra tag. Den har nämligen inte premiär förrän i maj 2023.

Redan idag är dock inspelningen av Guardians of the Galaxy Vol. 3 klar. Det säger regissören James Gunn i ett inlägg på Twitter.

I inlägget visar James en bild på några av de stora skådespelarna som medverkar i filmen: Sean Gunn, Pom Klementieff, James Gunn, Chris Pratt, Karen Gillan och Dave Bautista.

Lästips: Streama Tuffa Gänget / The Bad Guys – här strömmar du filmen

Texten till bilden är ”And that’s a picture wrap on the Guardians of the Galaxy trilogy. I love this amazing cast & crew & their beautiful talent & kind souls. I’m a lucky human to have them on the journey with me for nearly a decade.”.

Första Guardians of the Galaxy-filmen hade premiär under 2014 och den andra filmen kom tre år senare under 2017. Tillsammans har de båda filmerna spelat in otroliga 1,6 miljarder dollar, eller cirka 15,9 miljarder kronor.

När Guardians of the Galaxy Vol. 3 släpps den 5 maj 2023 så blir det den 32:a filmen ur MCU-universumet. Det är i skrivande stund inte klarlagt vad filmen handlar om (mer än de mer än välkända huvudrollsinnehavarna så klart).

Med den tredje Guardians of the Galaxy-filmen så avslutas triologin och det blir (vad vi vet) inga fler filmer i serien. Däremot kan vi nog räkna med att det blir flera spinoff-filmer baserade på flera av karaktärerna i filmerna.

Våra favorithjältar från Guardians of the Galaxy-filmerna dyker upp i Thor: Love and Thunder.

Dessutom kan vi räkna med att våra hjältar dyker upp i fler Marvel-filmer i framtiden. Den som kommer närmast i tiden är Thor: Love and Thunder. En film som inkluderar fler kända skådespelare än vi kan räkna till. Här är några av dem:

  • Natalie Portman
  • Christian Bale
  • Chris Hemsworth
  • Tessa Thompson
  • Matt damon
  • Russell Crowe
  • Chris Prat
  • Taika Waititi

Bara för att nämna några. Listan är så klart mycket längre än så. Läs mer om Thor: Love and Thunder samt se hela rollistan på IMDB här.

FAQ om Guardians of the Galaxy Vol 3

När har Guardians of the Galaxy Vol 3 premiär?

Den 5 maj 2023 om filmen håller tidsplanen tills dess.

Hur många Guardians of the Galaxy-filmer finns det?

Två filmer är släppta – Vol 1 och Vol 2 – medan en tredje släpps under våren 2023. Det kommer bara att släppas tre filmer.

Vad handlar den tredje filmen om?

Det finns inga bekräftade uppgifter om handlingen i Vol 3.

Var kommer Guardians of the Galaxy Vol 3 att streama?

Hela MCU-universumet och alla dess filmer är en del av Disney. De två släppta filmerna finns att streama på Disney+ här och den tredje finns där med efter biopremiären.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.