Spotify Platinum (Supremium) kan släppas 2023

Spotify HiFi

Spotify Supremium är en ny prenumerationsnivå med extra hög ljudkvalitet. En nivå för dig som kräver det där extra med förlustfritt ljudformat och har högtalarna eller hörlurarna till att spela det.

Uppgiften om den nya prenumerationsnivån Supremium kommer inte från Spotify. Det är webbsajten Bloomberg som rapporterar om nivån. Själva namnet ”Supremium” är bara ett kodnamn. Just nu vet vi inte vad det faktiska, officiella namnet blir.

Lästips: Spotify Platinum är på gång – 280 kronor per månad

Vad vi vet är att Spotify officiellt bekräftade att de arbetade på en dyrare prenumerationsnivå för HiFi-ljud redan i februari 2021. Det är mer än två år sedan och någon lansering har inte skett än. Anledningen? Amazon och Apple.

Enligt Bloomberg kände sig Spotify tvingade att skjuta upp lanseringen efter att både Amazon och Apple presenterat musik i losslessformat till sina musiktjänster. Tidigare i mars avslöjade Gustav Söderström på Spotify att arbetet fortfarande pågår.

Mer än så vet vi dock inte. Än. Gustav säger till webbsajten The Verge att han varken får kommentera vilka avtal de har med musikbolagen, eller ens kommentera konkurrerande tjänster.

Spotify Supremium kan kosta 20 USD

Några officiella detaljer om priset finns inte idag. Men vi vet sen tidigare att Spotify övervägt 9,99 USD för Premium-nivån och 19,99 USD för Supremium-nivån.

Lästips: Spotify bötfälls för brott mot GDPR – 58 miljoner kronor

Det pratas även om att nivån kan kallas ”Platinum”.

Andra nyheter är att Spotify kan inkludera ljudböcker i den befintliga Premium-nivån. Men bara för amerikanska användare. Det kan ske redan i oktober, men huruvida det når fler länder under 2023 återstår att se.

Fri tillgång till ljudböckerna är inte att vänta. Faktum är att Spotify potentiellt bara erbjuder ett antal timmars lyssnande innan Premium-användarna måste börja betala. Alternativt bara erbjuda ett litet antal titlar som man får lyssna på.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.