Ladda ner reels från Instagram med mobilen

Facebook Instagram
Foto: Adem AY, Unsplash

Instagram tillåter äntligen att du laddar ner publika reels direkt via mobilappen. Men bara om kontot du besöker tillåter nedladdningar.

Nedladdning av publika reels gäller just nu bara för amerikanska användare. Och en reel som finns på mobiltelefonen är tydligt märkt med var den kommer ifrån. Precis som TikTok så finns en logotyp ”stämplad” till videon. Dessutom visas kontonamnet där reelen laddades ner.

Dina egna reels är däremot inte märka med Instagram-logotypen. De kan du ladda ner till mobiltelefonen och dela precis som tidigare, utan att behöva stå ut med vattenstämplar.

Ladda ner reels – så gör du

  1. Öppna Instagram-appen på din iPhone eller Android-telefon
  2. Gå till den reels-video som du vill ladda ner
  3. Klicka på dela-ikonen > Välj ”Download”
Instagram reels

Varför Instagram har väntat så länge med att tillåta nedladdning av reels så att de kan delas utanför plattformen vet vi inte. TikTok har tillåtit samma sak i flera år och det har blivit populärt att klippa ihop många små videor för att ladda upp på exempelvis YouTube.

Även YouTube tillåter till viss del nedladdning från videotjänsten. Så kallade ”Shorts” är tydligt vattenstämplade med YouTube när de laddas ner och delas.

Enligt Meta och Mark Zuckerberg så har reels varit en starkt bidragande faktor till Instagrams tillväxt. Med hjälp av AI-drivna rekommendationer på reels så har tiden som spenderas på Instagram ökat med hela 24 procent. Det sa Zuckerberg till investerare i intäktsrapporten för Q1 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.