Allt nytt till Switch som visades på Nintendo Direct (juni 2023)

Nintendo Switch
Foto: Erik Mclean, Unsplash

Nintendo Direct hölls den 21 juni och under den stora presentationen visades en rad nya spel som släpps till spelkonsolen Switch. Spelen kommer under 2023 och har fokus på flera kända Nintendo-karaktärer genom åren.

Bland annat får vi se speltitlar inom universumen för Super Mario, Pokémon och Dragon Quest. Klassiska serier som är välkända i de flesta barnfamiljer idag.

Fyra mindre nyheter under Nintendo Direct

  • Luigi’s Mansion: Dark Moon som lanserades exklusivt för Nintendo 3DS 2013, får en Switch-remaster 2024. Spelet är anpassat för Joy-Con och har förbättrad grafik som är optimerat för den bättre hårdvaran i Switch.
  • Ett nytt spel med Princess Peach är under utveckling för Switch och kommer 2024. Det är inte avslöjat något om berättelsen till spelet riktigt än.
  • HD-versioner av Pikmin och Pikmin 2 finns nu tillgängliga på Nintendo eShop. Båda släpptes exakt en månad innan Pikmin 4 släpps den 21 juli 2023.
  • Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass Wave 5 släpps med 8 nya banor, och karaktärerna Petey Piranha, Wiggler och Kamek, under sommaren 2023.

Super Mario Bros. Wonder

Släppdatum: 20 oktober 2023

Detta är det första nya 2D sidscrollande Super Mario Bros-spelet för Switch. Spelet har sex spelbara karaktärer (Mario, Luigi, Toad, Princess Peach, Princess Daisy och Yoshi) och en massa nya power-ups, inklusive Wonder Flower, som helt ändrar utseendet och känslan av banan. Wonder introducerar också Elephant Mario.

Super Mario RPG

Släppdatum: 17 november 2023

Super Mario RPG är det första RPG-spelet i universumet och nu får det en rejäl uppgraderingen uppgradering. Grafiken och kontrollerna är uppdaterade för att fungera optimalt med Switch-konsolen. I Super Mario RPG teamar Mario, Bowser, Peach, Mallow och Geno upp för att återhämta sju stjärnor och reparera Star Road.

WarioWare: Move it!

Släppdatum: 3 november 2023

En av Nintendos mest underskattade serier återvänder på Switch med WarioWare: Move It! Detta nya spel innehåller över 200 mikrospel som använder Joy-Con-kontrollerna. Du kan också spela med upp till tre vänner lokalt i Party Mode.

Detective Pikachu Returns

Släppdatum: 6 oktober 2023

Tim Goodman och den pratsamma Detective Pikachu är tillbaka för att lösa fler mysterier över Ryme City med hjälp av andra Pokémon. Har du inte sett filmerna ”Detective Pikachu” och efterföljaren så är det hög tid! De är riktigt bra!

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Släppdatum: 1 december 2023

Dragon Quest Monsters, en spin-off-serie av Dragon Quest-spelen, är tillbaka efter sju år med ett nytt äventyr fullt av fångst, kombination och strid med monster som den förbannade prinsen Psaro kommer att upptäcka när han reser världen runt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.