Spotify: Inget AirPlay 2 till iOS-appen

Implementationen av AirPlay 2-stödet läggs på is

Spotify Logo

Spotify meddelar att stödet för AirPlay 2 till musiktjänstens iOS-app har lagts på is. Det finns inte längre några planer på att implementera stödet i appen.

Uppdatering
7 augusti 2021

Spotify har gått ut med ett nytt uttalande om stödet för AirPlay 2 till iOS-appen. Enligt det nya meddelandet så saknades en del information som gjorde att situationen felaktigt kunde uppfattas.

Stödet är fortfarande under utveckling och arbetet pågår, tvärtemot vad det tidigare budskapet var.

Ursprunglig artikel
6 augusti 2021

En representant för Spotify säger att musiktjänsten visserligen påbörjade arbetet med att bygga in stöd för AirPlay 2. Men också att arbetet har pausats på obestämd framtid på grund av kompatibilitetsproblem.

Läs mer: Spotify Plus är en billigare prenumeration med reklam och färre gratisrestriktioner

Mer specifikt ska det handla om problem med drivrutiner som gör att AirPlay 2 inte fungerar korrekt med Spotifys app.

Vad det innebär mer specifikt är inte klarlagt. Representanten säger att AirPlay 2 i appen är ett stort projekt och att det helt enkelt inte blir av. Inte än på ett bra tag i alla fall.

För att använda AirPlay 2 krävs att apparna implementerar AVFoundation framework API:et. Det är en process på fyra steg som Apple detaljerar här.

En del användare anklagar nu Spotify för att vara lata och Macrumors-användaren TheYayAreaLiving
tycker till och med att musiktjänsten ska ”hålla sig till sin egen plattform”, vad nu det betyder.

AirPlay 2 introducerades i maj 2018 som ett stort lyft över gamla AirPlay. Bland annat med stöd för multi-room, röstkontroll med Siri och förbättrad bufferfunktion.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.