Spotify Gaming — ny musikportal för gamers på Spotify

spotify gaming

Spotify lanserar nya portalen Spotify Gaming som är helt dedikerad till musik från olika spel. Här kan man hitta speciellt utvalda låtlistor från Spotify-anställda, andra användare och givetvis hela soundtracks.

Bland spelen som finns med finner vi klassiska namn som Minecraft och Portal men också helt nya som No Man’s Sky. Ett kanonbra ställe att hitta stämningen inför nästa intensiva spelkväll.

Med kända spelprofiler som SneakyZebra får man möjligheten till en inblick i deras musikval och vad de föredrar att lyssna på. Eller så kan man söka i en mängd kategorier som Electronica Gaming och Rock.

I skrivande stund är Spotify Gaming bara ett litet smakprov på vad som kommer i framtiden. Innehållet är begränsat men vi får ändå en positiv känsla. Det här kan bli riktigt, riktigt bra — eller vad tror ni?


Lästips: Spotify har nu fler än 30 miljoner prenumeranterWebbsajten Gizmodo har tagit fram några av sina absoluta favoriter just nu. Ni hittar dem med länkar här under:

 

bastion-soundtrack

Bastion Original Soundtrack – David Korb

 

fez-soundtrack

FEZ – Disasterpeace

chrono-trigger-soundtrack

Chrono Trigger

axiom-verge-soundtrack

Axiom Verge – Thomas Happ

 

undertale-soundtrack

Undertale – Toby Fox

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.