Skype slutar snart fungera med Windows Phone 8.1 och Windows RT

Skype Logo

Skype slutar att fungera med Windows Phone och Windows RT under våren 2017. Det meddelar Microsoft som säger sig vilka fokusera sina krafter på de plattformar som majoriteten av användarna nyttjar.


Kvalitet och funktionalitet är två nyckelord som Microsoft satsar på framöver. För att det ska vara möjligt tänker företaget begränsa Skype till endast senaste versionen av mobila Windows, vilket är Windows 10 Mobile.

Den 16 oktober faller stödet för Skype på Windows Phone 8 och 8.1 bort. Applikationen kommer att fungera det datumet men Microsoft släpper inga fler uppdateringar till Skype. Våren 2017 slutar tjänsten helt att fungera.

Även Windows RT får se stödet draget under fötterna den 16 oktober. Efter det kan man räkna med begränsningar och vi hoppas verkligen att ingen sitter kvar på de gamla (odrägliga) Windows RT-plattorna idag.


Lästips: Ring med Skype i webbläsaren Edge – nu utan tilläggOm man använder äldre versioner av Windows och vill köra Skype finns inte mycket mer att göra än att byta upp sig. Garanterat inte önskvärt för en del men det finns mycket att hämta med en nyare telefon som använder Windows 10 Mobile.

Läs mer om förändringarna som gäller för Skype på den officiella FAQ-sidan.