Ring med Skype i webbläsaren Edge – nu utan tillägg

Skype Logo

Microsoft har uppdaterat meddelandetjänsten Skype som nu stöder samtal i webbläsaren Edge – utan att det behövs tillägg.


För att dra nytta av stödet krävs att man använder Skype via Outlook.com, Office Online eller OneDrive i webbläsaren.

Att Skype inte behöver tillägg för samtal kommer tack vare en teknik som heter ORTC Media Engine och som utvecklarna bakom Edge har arbetat med i flera månader nu.

Kortfattat kan nämnas att ORTC Media Engine är ett verktyg för kommunikation i realtid och att det fortfarande är i ett teststadie. Räkna därför med att det kan dyka upp utmaningar längs vägen.

Uppdatera Windows och Skype

Bland dessa finner vi de krav som ställs för att det överhuvudtaget ska fungera.


Till att börja med behöver man webbläsaren Edge och Build 10586 eller nyare av Windows 10. Den versionen släpptes i november förra året så de allra flesta lär inte få några problem där.

Man behöver också uppdaterade klienter hos alla som ska delta i samtalet och det gäller såväl Windows som OS X.

Det går inte att ringa till mobila enheter och skärmar kan inte delas mellan deltagarna. I övrigt ska det bara vara att ringa.

Skype i Chrome och Firefox

Microsoft arbetar med att ta samma tilläggsfria upplevelse till webbläsarna Chrome och Firefox. När de stöder H.264 som är en videocodec ska det också bli möjligt.

När det kan ske vet vi inte då Microsoft inte har släppt någon tidsram för kommande förbättringar. Vi håller dock tummarna för att det inte dröjer alltför länge.