Polar V800 kan snart styra en Gopro-kamera

gopro hero4 black

Styra en GoPro med sportklockan Polar V800? Ja inom kort blir det fullt möjligt.

Tillverkaren Polar har gått med i GoPro Developer Program och använder kameraföretagets utvecklarverktyg för att göra V800 GoPro-kompatibel.

Senare under 2016 kommer ny mjukvara som gör det möjligt för filmskapare att applicera data från en V800, som användarens puls och hastighet, direkt till en GoPro under inspelning.

Informationen läggas ovanpå videon och blir ett perfekt komplement för att visa pulsen hos den som hoppar fallskärm eller åker downhill.

Här är en video som visar hur det kan se ut:

https://www.youtube.com/watch?v=Bj0q7JQEsT4

 

Hoppas på häftiga tillämpningar

Polar är en av de första tillverkarna som bekräftar att de går med i GoPro Developer Program men absolut inte den sista.

Vi kan räkna med mängder av häftiga tillämpningar och integrationer i framtiden. Idag går det inte att se hastigheter, avstånd eller liknande i GoPro-videor men framöver kan denna data bakas in i videorna nära automatiskt.

Man ska även kunna styra kameran med Polar V800. Styrningen är grundläggande så räkna inte med full kontroll. Men att starta och stoppa en inspelning i sin mest rudimentära form, det är åtminstone att vänta.

Om Polars konkurrenter hänger på och går med i utvecklarprogrammet återstår att se. Men tänk att få använda sportklockor från Garmin, aktivitetsarmband från Fitbit och liknande produkter för att styra en GoPro.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.