Fuska i Pokémon Go och bli permanent avstängd — nu tar Niantic fram hårdhandskarna

Pokemon Go Logo

Ett enda felsteg i Pokémon Go kan göra att ditt konto blir permanent avstängt av Niantic. Utvecklaren bakom succéspelet har gått ut med att de sätter ner foten mot alla fuskare men frågan är hur länge det stannar där.


Första steget i Niantics korståg mot fuskare (och fuskare bör stängas av i vår mening) är att ta sig annan de spelare som använder så kallade botar och nyttjar GPS-spoofing.

Botar används för att automatisera delar av spelet så användaren slipper göra många av de moment som tar mycket tid. GPS-spoofing handlar om att lura telefonen att tro den befinner sig i andra områden än den faktiskt är, detta för att lättare hitta vissa typer av Pokémon-figurer.

Using a ’Pokémon Go’ bot may get you permanently banned

Niantic har fördömt den här typen av fusk ända sen lanseringen och även dömt ut en del straff till spelare som bedömts använda Pokémon Go felaktigt. Men inga permanenta straff — förrän nu.


Intressant nog vägrar Niantic att svara på frågor från media om de potentiella permanenta avstängningarna. Istället hänvisar de bara till en webbsida där drabbade spelare kan överklaga beslutet. Inte bästa sättet att kommunicera med media kan tyckas.


Lästips: Pokémon Go-kartornas tid är över — Niantic tvingar dem att stänga


Utvecklare världen över har nu samlats på webbsajten Reddit för att diskutera Niantics drag och försöka komma fram till hur utvecklaren vet om någon fuskar. Vilka metoder som används för att identifiera GPS-spoofing, bot-användning — och inte minst om användandet av tredjepartskartor kan resultera i permanent avstängning.

Vad tror ni? Kan det vara tillräckligt? Kommer Niantic att göra en Blizzard och göra massavständningar när bannhammern faller över användarna?