VSCO har stängt av synkroniseringen — rädda dina fotografier

VSCO har stängt av synkroniseringen av fotografier mellan iOS-enheter. För nära två år sedan introducerades funktionen tillsammans med fotoredigeringsappens dittills största uppdatering och nu stängs den av.

Med synkroniseringen kunde man ladda upp ett fotografi till VSCO på en iPad, redigera och därefter titta på den på en iPhone. Smart och enkelt med en simpel inloggning, men inte tillräcklig använd för att utvecklarna skulle rättfärdiga dess fortsatta existens.

Nyheten om att synkroniseringen skulle tas bort från VSCO kom för några veckor sedan och gav användarna en möjlighet att anpassa sig inför ändringen. Idag fungerar synkroniseringen sporadiskt och begränsat, vilket är ett steg närmare en totalt nedsläckning.

Och när det väl sker så finns alla dina bilder kvar för nerladdning. Det går att exportera alla bilder under en överskådlig framtid. Åtminstone så länge du behåller applikationerna installerade på sina enheter. Tar du bort dem — då försvinner alla bilderna också.


Lästips: Så tar du bättre porträtt med en Iphone – 8 smarta tips


Vi på Tekniksmart tycker att VSCO gör (delvis) rätt i att ta bort synkroniseringen och istället fokusera helt på vad de gör bäst, nämligen fotoredigeringen. Här lägger styrkan i VSCO och det finns många andra bra tjänster för att spara fotografier i molnet, exempelvis Dropbox.

Hur använder du VSCO? Kommentera och berätta om dina upplevelser med fotoredigeringsappen!