Spotify har nu fler än 30 miljoner prenumeranter

Spotify Logo

Spotify är en av världens absolut populäraste webbtjänster för musik — och nyligen meddelade de att fler än 30 miljoner prenumererar på tjänsten.

Det betyder att Spotify fortfarande är långt före Apple Music som ”bara” har 11 miljoner betalande prenumeranter. Då ska dock nämnas att Music har betydligt kortare tid på marknaden så antalet är långt ifrån dåligt.


Med tanke på att Spotify ökat antalet prenumeranter med hela 50 procent sen juni förra året så blir det tufft för Apple att ta igen Spotifys försprång.

Trefaldig ökning av prenumeranter

Inte minst då den svensk-engelska musiktjänsten har ökat antalet prenumeranter trefaldigt på under två år. I maj 2014 hade tjänsten så få som 10 miljoner prenumeranter, så det går snabbt framåt för Daniel Eks Spotify.

Tyvärr har Spotify valt att undanhålla antalet aktiva användare men sista siffran som dykt upp är 75 miljoner. Den siffran lär dock vara högre idag, dock inväntar vi gärna officiella siffror innan det blir en gissning.

Använder du Spotify? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser med tjänsten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.