Hulk Hogan tilldöms ytterligare 25 miljoner av Gawker Media

Hulk Hogan
Foto: Wikipedia

Hulk Hogan har tilldömts ytterligare 25 miljoner dollar från Gawker Media efter den senaste tidens förhandlingar i amerikansk domstol. Det var efter att Gawker Media publicerade ett videoklipp där Hulk Hogan var involverad i sexuella handlingar som han tog till domstol med en stämning.

Efter att domstolen tilldömt Hulk Hogan hela 115 miljoner dollar i ett första utslag kommer nu nästa tunga fall för Gawker Media. De ska nämligen betala ytterligare 15 miljoner dollar samtidigt som grundaren Nick Denton döms att betala ytterligare 10 miljoner dollar. Som grädde på moset för Hulk Hogan ska den tidigare chefsredaktören A.J Daulerio betala ytterligare 100 000 dollar.

Gawker Media meddelade snabbt efter första utslaget att de tänker överklaga till nästa instans — så Hulk Hogan kan inte räkna med några pengar riktigt än. Att vinna det första målet är ingen garanti för att utslaget blir identiskt i de kommande så det är ännu öppet kring en slutgiltig dom.

Kan få långtgående effekter

Allt tog sin början efter att Hulk Hogan anklagat Gawker Media för intrång i hans privatliv efter publiceringen av videon. Webbsajten i sin tur svarade med att publiceringen var rättfärdigad eftersom Hulk Hogan är en känd person med hög status och som kommenterat sitt sexliv sen tidigare.

Om Gawker Media får en slutgiltig dom på sig som säger att de ska betala de totalt 141 miljoner dollar så betyder det troligtvis slutet för webbsajten. Det kan också få långtgående effekter när webbsajter inte vågar släppa komprometterande material om kändisar som har nyhetsvärde (med det inte sagt att en sexvideo har det).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.