Speltjänst från Google – visas den 19 mars

Google Logo

Google håller i ett stort evenemang nästa månad. Det heter ”Game Developers Conference” och innehållet är fortfarande okänt. Dock pratas det om en ny speltjänst där spelen strömmas direkt från Google till användarna.

Game Developers Conference hålls den 19 mars och omfattar tre sessioner med olika presentationer och talare.

Vi vet att Google tänker släppa en ny produkt eller tjänst av något slag. Det står klart från den beskrivning som företaget har givit kring Game Developers Conference. Vad det är vet vi däremot inte.

Två av sessionerna kallas ”pre-launch best practices”. Det indikerar att Google har ett bestämt lanseringsdatum. Och att de redan nu vill förbereda exempelvis utvecklare så att de kan optimera upplevelsen för användarna.

Så vad kan Google tänkas lansera den 19 mars på Game Developers Conference?

Det är klart att Google har fokus på gaming. Och det finns i princip bara två områden som vi kan tänka oss är aktuella; nämligen strömmad video likt Twitch och strömmade spel från en speltjänst.

Google har inte en plattform för gaming som Microsoft och Sony med Xbox och Playstation. Däremot en etablerad videotjänst i YouTube som är ett populärt ställe att titta på strömmad video från gamers. Därmed är det troligt att vi får se en utökad videotjänst för gamers från Google.

Twitch är helt klart störst på området, men konkurrenterna närmar sig snabbt. Google har YouTube idag, Amazon och Apple tittar på egna lösningar och Microsoft har xCloud.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.