Spela YouTube i bakgrunden med Chrome 54 för Android

youtube1

Chrome 54 för Android gör att videotjänster som YouTube äntligen kan spela ljud i bakgrunden.


Nya versionen av Googles webbläsare är fortfarande i beta men intresserade kan redan idag ladda ner och prova de nya funktionerna. Den största nyheten är att ljud äntligen kan spelas i bakgrunden när Chrome minimeras i Android.

Det gäller både när Chrome minimeras, andra applikationer körs och även när skärmen är av. Fantastiska nyheter för de som använder YouTube för att lyssna på musik snarare än video — och vi på Tekniksmart är bland de många som gör det.

Vad som sker är att YouTube automatiskt slutar spela när Chrome minimeras. Så långt fungerar det som med tidigare versioner. Skillnaden är att användaren nu kan återuppta uppspelningen via en speciellt notifiering i Android.

En annan nyhet är att utvecklare nu kan aktivera fullskärmsläget efter att mobiltelefonen eller surfplattan roterats. Det betyder att du kan börja spela upp en video i normalläge, vända på enheten till liggande och automatiskt aktivera fullskärmsläget. Praktiskt, eller hur?


Andra förbättringar än mer utvecklarinriktade. Bland annat finns stöd för nya V1-specifikationerna, ett nytt BroadcastChannel API och en omdesignad sida när du öppnar en ny, tom tabb i Chrome.


Lästips: Skatteverket: Du måste skatta på donationer via Twitch och YouTube


Att Google bygger in stödet i Chrome är givetvis inte fel, men det är YouTube-apparna som de flesta använder och här som stödet måste finnas. Inte minst på iPhone som omedelbart stänger ner videon så fort YouTube-appen minimeras. Vi håller tummarna för att Apple öppnar upp för det i framtiden.