Outlook.com förbättrad med stora nyheter — dela och redigera filer på Google Drive

Microsoft Outlook.com Logo

Outlook.com fortsätter att utvecklas och senaste nyheten i raden är stöd för delning av filer från värsta konkurrenten Google.


Närmare bestämt rör det sig om delning av filer på molntjänsten Google Drive. Och inte bara det — användare som tar emot delade filer som ligger på Google Drive kan redigera dem direkt i Outlook.

Om du öppnar en mottagen fil från Google Drive kan denna redigeras sida vid sida med ett e-postmeddelande på Outlook.com. En riktigt trevlig detalj som gör det enklare för de som använder både Microsoft och Google dagligen.

Förutom stödet för delning och redigering av filer på Google Drive kommer Outlook.com även med två andra nyheter.

outlook-sharing-edition-google-drive


Bland annat tar Microsoft tillbaka möjligheten att ansluta Facebook till Outlook-kontot för att hämta bilder direkt till e-postmeddelanden. Har du laddat upp en bild på Facebook kan den hämtas och delas direkt via ett e-postmeddelande på Outlook.com.

Den sista nyheten är en förbättring som rör bifogade filer till långa konversationer med e-postmeddelanden. Bland annat listas nu bifogade filer på ett bättre sätt som gör dem enklare att söka igenom med en central lista över alla filer som är tillagda.

För att ta del av nyheterna krävs senaste versionen av Outlook.com. Alla har inte fått ta del av denna än så det kan dröja några veckor innan du får de senaste funktionerna till din e-postinkorg.

Läs mer på Microsofts webbsajt här.