Spela in samtal med Skype

Skype Logo

Microsoft arbetar med en uppdatering till Skype som gör att du kan spela in samtal. Uppdateringen heter ”Skype for Content Creators” och fokus ligger på delning till andra.


Spela in samtal med Skype är en funktion som många saknat till den populära meddelandetjänsten. Tyvärr verkar det som att du inte bara kan starta ett samtal i Skype och klicka på en inspelningsknapp. Det krävs lite mer än så av dig.

För att spela in samtal med Skype måste du först aktivera ett speciellt ”Creator mode”-läge i programmet till datorn. Därefter behövs ett program som är New Trek NDI-certifierat för att spela in ljud och video från dina samtal.

Program som kan bekräftats fungera med Skype är bland annat:

När du har spelat in ditt samtal kan du enkelt skicka ljudfilen till ett redigeringsprogram. Exempelvis Adobe Premiere Pro, Adobe Audition och Audacity.


De som spelar in podcast-avsnitt med Skype har länge efterlängtat den här typen av stöd. Det är också efterlängtat av de som har konferenssamtal som behöver spelas in, redigeras och delas med andra.

Skype for Content Creators släpps under sommarmånaderna till Windows 10 och macOS. Den som är intresserad av att testa en förhandsversion och bidra till utvecklingen gör det via Skype Community.