World of Warcraft: Battle for Azeroth släpps den 14 augusti

world of warcraft battle for azeroth

Blizzard har bekräftat datumet när expansionen Battle for Azeroth släpps. Och det är den 14 augusti du ska släppa allt och starta World of Warcraft igen – du kan förhandsboka expansionen redan idag.


Den som förhandsbokar får direkt möjligheten att öka en karaktärs level till 110, och när expansionen är släppt ökar gränsen till 120. Du dessutom chansen att rekrytera någon av de fyra nya raserna till Alliance eller Horde före alla andra.

Battle for Azeroth lägger stor vikt kring den allt större splittringen mellan Alliance och Horde. Där det tidigare fanns allianser mellan de båda fraktionerna finns nu bara konflikter.

Två nya kungadömen öppnas för utforskning: Kul Tiras för Alliance och Zandalar för Horde. Andra nyheter är ett nytt spelläge för upp till 20 spelare i co-op, en ny resurs kallad Azerite och nya, spelbara raser.


Enligt Mike Morhaime, medgrundare och VD för Blizzard Entertainment har valet av fraktion en större betydelse och inverkan på spelarens upplevelse än någon annan expansion.

”Oavsett om spelarnas reser till tidigare oupptäckta områden för att rekrytera allierade eller slåss för att säkra resurser, så kommer spelare att omdefiniera vad det verkligen betyder att vara ’For the Horde’ eller ’For the Alliance’ när expansionen släpps i augusti”, säger Mike i ett meddelande.

Blizzard säljer World of Warcraft: Battle for Azeroth i tre olika varianter.

  • Standard Edition: 44.99 euro, 400 kronor
  • Digital Deluxe Edition: 59.99 euro, 600 kronor
  • Collector’s Edition: Kan inte köpas via Blizzard, 1 200 kronor

Utöver kostnaden för expansionen tillkommer givetvis en månadskostnad för att överhuvudtaget kunna spela World of Warcraft.

Tänker du köpa nya expansionen? Eller har du kanske redan gjort det? Skriv gärna en kommentar och berätta!