Google Pixel 3 bekräftas i källkoden till Android

Google Pixel

Skarpsynta medlemmar till forumet XDA-Developers har hittat referenser i källkoden till Android som pekar på osläppta telefonen Pixel 3. Vi vet inte när telefonen släpper eller hur den ser ut – men alla förväntar sig nästa generations teknik.


  • Utvecklare skriver ut ”Pixel 3” i källkoden till Android
  • Referensen handlar om användandet av ”Hardware Abstraction Layer” (HAL)
  • Kan indikera stöd för nya radiofunktioner eller Project Treble
  • Google planerar att släppa en billigare Pixel-telefon i Indien

Referensen som hittats i källkoden kallas ”Cherrypick” och till den står att ”HAL V_1_2 endast stöds av Pixel 3”, fritt översatt från engelska. HAL är en förkortning av ”Hardware Abstraction Layer” och är mjukvara som kopplar telefonens hårdvara till operativsystemet.

I referensen nämns HAL i samband med nätverksanslutning över ett mobilnät. Det betyder att vi potentiellt kan få utökad radiofunktionalitet med Google Pixel 3. Det kan också betyda att telefonen har stöd för Project Treble och inte nödvändigtvis utökade funktioner för mobilanslutning.

Cherrypick ”Add device config to decide which Auto Selection Network UI to use.”

This change added the config because the HAL V_1_2 only supports Pixel 3, and the new Auto Selection Network UI is based on HAL V_1_2. So we set the flag to decide which Auto Selection Network UI should be used based in the device type.

Bug: 63718613
Test: Basic telephony sanity
Merged-In: I6b54db63b318564983ae11cffaf7fc27df71b060

Egentligen är det viktigt att man inte dra på alltför stora växlar kring referenser då Pixel 3 mer eller mindre är garanterad redan. Allt indikerar på att Google tänker utöka Pixel-serien senare under 2018, och sen tidigare vet vi att företaget har minst en mellanklassmodell planerad.

Pixel-serien är inte ens i närheten av att sälja lika bra som telefonerna från Samsung, Huawei, Sony och Apple (ja, vi vet att Apple inte har Android-telefoner). Det är inte heller seriens syfte, att skaffa en dominerad ställning på marknaden. Istället är det telefoner för Google-entusiaster. Telefoner som ska visa allt det nya i de senaste Android-versionerna.


Vad tror du om Pixel 3? Är det en telefon du kommer att köpa när den släpps senare under 2018?