Fortnite passerar 15 miljoner spelare på iOS

Fortnite

Fortnite fortsätter att gå som tåget och nyligen passerade spelet 15 miljoner användare av mobilappen för iOS. En stor milstolpe ytterligare befäster spelet som den ledande Battle Royale-titeln idag.


Uppgifterna om antalet användare av Fortnite på iOS kommer från analytikerfirman SensorTower. De rapporterar också att mobila varianten av Fortnite tar dragit in extrema 6,4 miljoner dollar, eller cirka 53 miljoner kronor sen lanseringen.

Bara under perioden när spelare behövde bli inbjudna för att kunna spela Fortnite på iOS kunde Epic Games håva in 620 000 dollar – dagligen. Det är alltså närmare 5,1 miljoner kronor om dagen. Det är siffror som krossar andra mobilgiganter som Candy Crush, Clash of Clans och Pokémon Go.

En av anledningarna till att Fortnite på iOS har blivit så populärt är att versionen är en rak kopia av dator- och konsolvarianterna. Det är alltså ingen avskalad titel med begränsningar. Och därmed är det lättare att ta med spelet på gående fot och spela varhelst man önskar, precis som om man satt vid datorn eller tv:n.

fortnite mobil jamforelse sensortower e1523081440156Det är också anledningen till att många spenderar så mycket pengar på mobilspelet. Allt som köps där syns även på Fortnite för PC, Xbox och Playstation. Om du spelar PUBG på mobilen kan du också köpa saker, men de först inte över till datorn vilket gör det betydligt mindre attraktivt att köpa saker.


Spelar du Fortnite på mobilen? Hur tycker du att det fungerar jämfört med PC och konsol? Skriv en rad i kommentarsfältet och berätta!