Ny mjukvara till Samsung Gear S3 – smartklockan uppdaterad med förbättringar

samsung-gear-s3-front

Samsung uppdaterar smartklockan Gear S3 med ny mjukvara. Förbättringarna ökar batteritiden och ger stabilare bluetooth-anslutning till mobiltelefonen.

  • En av många uppdateringar till en utmärkt smartklocka
  • Bättre batteritid och stabilare bluetooth-anslutningar
  • Uppdateringen är släppt i USA, Kanada och Sydkorea i skrivande stund

Mjukvaran har det minst sagt kryptiska namnet R760XXU2CRC3. Det kanske inte avslöjar något om nyheterna, men ändringsloggen från Samsung gör det åt oss.

Listan är kort men nyheterna välkomna. Utan att gå in på specifika detaljer om hur så har batteritiden förbättrats och bluetooth-anslutningar blivit stabilare.

Samsung Gear S3 har redan en solid historia med uppdateringar som ständigt förbättrar smartklockan. Den är tveklöst en av marknadens bästa för Android-användare, tillsammans med Huawei Watch.

Om du vill kolla manuellt efter den nya uppdateringen går du till Settings > About Gear > Update Gear Software. Alternativt väntar du tills telefonen ger dig en notifikation om att uppdateringen är redo att installeras.

Den nya mjukvaran väger in på runt 40MB. Det är inte mycket jämfört med Android-uppdateringarna som ofta är på åtskilliga hundra megabyte i storlek. Men tillräckligt för att vi ska rekommendera att du laddar ner uppdateringen över WiFi.

Har du uppdaterat din Gear S3? Skriv en rad i kommentarsfältet och berätta om du märkt förbättringar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.