Fortnite Battle Royale drar in mer pengar än PUBG

fortnite battle royale

Det tog bara två månader för Epic Games att utveckla Fortnite Battle Royale. Nu går storspelet om konkurrenten PlayerUnknown’s Battlegrounds i hur mycket intäkter spelet drar in.


Det är en minst sagt imponerande bedrift då PlayerUnknown’s Battlegrounds ( PUBG) har sålt fler än 30 miljoner exemplar sen spelet nådde Steam Early Access kring den här tiden förra året.

Enligt analytikerfirman Superdata sålde PUBG för 103 miljoner dollar under februari månad medan Fortnite Battle Royale Härifrån bara Fortnite) nådde 126 miljoner dollar. Här är det viktigt att nämna en stor skillnad kring hur spelen drar in pengar. PUBG har en fast kostnad per spel medan Fortnite nästan helt förlitar sig på köp in-game.

Och det är inte bara med intäkterna som Fortnite slår PUBG på fingrarna.

Enligt de senaste siffrorna kring Twitch har Fortnite fler tittare än PUBG. I januari stod siffrorna på 8,5 miljoner tittare för PUBG och 6,1 miljoner för Fortnite. I februari svängde siffrorna så att Fortnite hade 14 miljoner och PUBG bara 8,7 miljoner.

microsoft xbox one x pubg
PUBG finns till Xbox-konsolerna – men inte Sony Playstation.

Kanske är det inte så konstigt att Fortnite växar snabbare än PUBG. Det är trots allt ett free-to-play-spel. Och om du står i valet att betala flera hundra kronor eller spela gratis, vad väljer du då? De flesta verkar gå till Fortnite i den frågan. Dessutom finns inte PUBG till Playstation-konsolerna medan Fortnite gör det. Ytterligare en viktig faktor.

Dubbla slag mot konkurrenten och ytterligare sår i saltet efter den infekterade diskussionen huruvida Fortnite Battle Royale kopierat PUBG om Battle Royale-spelstilen.

Epic Games har idag fler än 700 personer som uteslutande arbetar med Fortnite. Det betyder visserligen att utvecklaren måste ta personer från teamet som arbetar på Unreal Tournament, men med tanke på vilken succé som Fortnite har blivit är det inte konstigt. Frågan är hur det påverkar andra spel från Epic Games, som Battlebreakers, UT och Spyjinx.

Vad tror du om striden mellan Fortnite och PUBG? Har du valt sida? Skriv gärna en kommentar och berätta om du spelar någon av dem!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.