Fortnite v3.4 – Epic släpper massiv uppdatering för PC, Xbox, Playstation och mobilen

fortnite battle royale

Fortnite fortsätter att förbättras och Epic har släppt en massiv uppdatering till samtliga plattformar med många nyheter. Bland annat introduceras ett nytt vapen, nya spellägen och prestandafixar.


  • Bättre bildkvalitet på konsol och i mobilen
  • Nytt vapen i Battle Royale
  • Korsspel på konsol är enklare med nya menyval
  • Ny mini-bossfight till uppdraget The Three Husketeers (Save The World)
  • Boogie Bomb är tillbaka efter en kortare tids borttagning på grund av buggar
  • Visste du att Fortnite Battle Royale nu är större än PUBG?

Antalet nyheter och buggfixar är så många att vi bara tar de större förbättringarna här. Om du vill se hela listan kan du besöka den officiella ändringsloggen på Epics webbsajt.

Nytt vapen: Den största nyheten är vapnet Guided Missile som fungerar i Battle Royale. Den finns i två varianter – Epic och Legendary – och gör upp till 1 000 i skada på omgivningen samt 110 till spelare. Projektilen färdas i 1 300 enheter per sekund och vapnet har 100 i hälsa.

Nytt spelläge: Spelläget Sniper Shootout är också tillbaka, med några små ändringar. Hunting Rifle och Crossbow har lagts till medan Revolver är borttaget från vapenlistan. Om du går ner är du dessutom omedelbart eliminerad från matchen.


Prestandafixar: Med version 3.4 av Fortnite får du även en hel rad prestandafixar. Spelet är exempelvis inte låst till 30 bilder per sekund på Xbox och Playstation längre, istället är det upp till 60 bilder per sekund som gäller för ett bättre flyt. Texturernas skärpa har också förbättrats på alla konsoler samt texturupplösningen har ökat på Xbox One-konsolerna.

Epic har även förbättrad koden som möjliggör nätverksspelande, både lokalt och över internet. Det betyder kortfattat att du upplever mindre lagg i början av ett nätspel och att samtliga spelare nu uppdateras varje bildruta (tidigare fanns en begränsning på 50 spelar per bildruta). Bättre flyt och mindre problem alltså.

Mobilt: Om du har en mobiltelefon som inte stöds av Fortnite kommer du nu få ett meddelande om detta. Är din telefon jailbreakad kommer spelet att varna om det och stängas ner.

Antialiasing (4x MSAA) är numera aktiverad på alla mobiltelefoner som stöder Fortnite. Det betyder att kanter på objekt inte upplevs lika hackiga som tidigare, vilket ökar upplevelsen av bra bildkvalitet.

Epic har även lagt till ett nytt nedladdningssystem för att kunna släppa mindre uppdateringar i framtiden.

Bättre crossplay: På konsol kan du nu lägga till, ta bort och hantera vänner att spela med; samt skicka, ta emot och svara på gruppinbjudningar.