Google Home är på gång till Indien – har officiellt språkstöd för hindi

Google Home Mini tri-color

Google Home-serien med smarta högtalare kan vara på gång att släppas i Indien. Idag finns de att köpa på ett begränsat antal marknader – men enligt nya uppgifter är Google snart redo att släppa dem på en av de absolut största.

  • Google Home och Home Mini släpps i Indien
  • Det finns inga uppgifter om att Home Max också når indiska marknaden
  • Amazon Echo är släppt i Indien men saknar språkstöd för hindi
  • Utvecklare och tillverkare kan redan idag skapa produkter på hindi för Google Assistant

Lanseringen kommer inte som någon överraskning eftersom Google Assistant nyligen fick stöd för språket hindi, vilket är det dominerande språket i Indien. Och här får Google ett stort övertag framför Amazon Echo, som visserligen är officiellt släppt i Indien, men som inte har stöd för hindi.

Google Home är mellanmodellen i högtalarserien och släpptes under 2016, följt av den mindre Home Mini-högtalaren året därpå. Idag har vi även sett den större, mer välljudande Google Home Max som tar allting ett steg till – för ett högre pris såklart.

Vad vi känner till kommer Home Max inte att släppas i Indien. Inte heller är några prisuppgifter kända i skrivande stund.

Om inte Home Max är aktuell för den indiska marknaden undrar vi hur det ser ut när Home-serien släpps här i Sverige. Kommer vi att vara låsta till Google Home och Home Mini, eller kommer det nya smarta högtalare från Google under 2018/2019?


Google har bekräftat att svenska blir ett officiellt språk med Assistant under 2018. Det är oklart när stödet kommer och vad omfattningen blir.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.