God of War fungerar bäst med Playstation 4 Pro – även i 1080p

God of War PS4 Pro

Tänker du köpa God of War är det en Playstation 4 Pro du ska spela på. Det säger Cory Barlog som är med och utvecklar spelet. Och anledningen är precis den du redan gissat dig till.Playstation 4 Pro har betydligt kraftfullare hårdvara jämfört med vanliga Playstation 4. Det betyder att spelkonsolen har kapaciteten att köra God of War i superskarpa 4K och HDR.

Har du inte en tv som klarar 4K-upplösning? Då bör du spela på en Playstation 4 Pro i alla fall. Spelet har nämligen ett speciellt prestandaläge som ger extra hög bildvisningsfrekvens, och därmed känns alla rörelser mjukare.

Prestandaläget i God of War fungerar dessvärre inte med Playstation 4 utan är helt låst till de med Pro-varianten av Sonys spelkonsol.

Med version 5.50 av mjukvaran till Playstation 4 Pro fick spelkonsolen ett speciellt Supersampling Mode på tv-apparater som körs i full-HD. Med läget aktiverat gör konsolen automatiskt så att kanter blir mindre hackiga (bättre antialiasing) och texturer skarpare. En överlag bättre upplevelse alltså men utan att du behöver en 4K-tv.


Kvalitetsläget är kan aktiveras för alla spel till Playstation 4 vilket betyder att även God of War omfattas av stödet. Men så klart också alla andra vilket gör att Pro-modellen blir lite mer attraktiv, även om den är något dyrare än Slim-modellen.