Playstation 4 Pro får nytt Supersampling Mode – bättre bildkvalitet utan 4K

Sony Playstation 4 Pro

Har du en Playstation 4 Pro och TV som inte har stöd för 4K-upplösning? Då kan du snart glädja dig åt en uppdatering till spelkonsolen som ökar bildkvaliteten i alla dina spel.

  • Bättre bildkvalitet när du saknar en 4K-TV
  • Fler chatt-lägen med Teams
  • Dölj alla notifikationer du inte vill se
  • Dölj gamla installationen från spelbiblioteket

Nya läget ”Supersampling Mode” gör att Playstation 4 Pro kan tvinga så kallad supersampling i alla dina spel. Oavsett om de har stöd för det sen tidigare eller inte.

Det betyder att spelen renderas i högsta möjliga upplösning i bakgrunden och därefter visas i 1920 x 1 080 på din TV. Resultatet är en skarpare bild som visar färre hackiga kanter på raka linjer, exempelvis när du tittar på gräs och huskanter.

Man skulle kunna se ”Supersampling Mode” som en motpol till ”Boost Mode”. Istället för att öka antalet bilder per sekund så att bildvisningen blir mjukare, så prioriterar spelkonsolen högre bildkvalitet.

Även om ”Supersampling Mode” kommer att fungera med alla dina spel så är det inte säkert att effekten blir lika stor i alla dina speltitlar. Vissa lär inte se någon skillnad alls och andra kan få sämre bildvisningsfrekvens (ryckigare bild).

Supersampling Mode släpps med version 5.50

Det nya spelläget introduceras med nästa stora uppdatering till mjukvaran i din Playstation 4 Pro. Tidigare i oktober 2017 släpptes version 5.00 som kallas ”Nobunaga”. Den nya versionen är 5.50 och den är just nu i sin beta-fas.

Klicka här om du vill ansöka om att bli beta-testare för mjukvara från Sony till din Playstation 4 Pro.

Version 5.50 innehåller även förbättringar till Teams med fler chatt-möjligheter och du kan äntligen dölja alla köpt innehåll från biblioteket. Som dina gamla beta-versioner och demo-installationer som aldrig används (varför raderar du inte dem?!).

Slutligen kan du dölja notifikationer som du inte vill se. Och då menar vi alla notifikationer som mjukvaran kastar mot dig. Praktiskt, eller hur?

Exakt när version 5.50 släpps återstår att se, men eftersom mjukvaran är i beta-fasen så dröjer det ett tag innan den skickas ut till användarna. Vad tror du om ”Supersampling Mode”, är det en funktion du tänker använda?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.