Amazon Alexa får stöd för röststyrning av inspelningsbara tv-boxar

Amazon Echo 2nd Gen

Spela in favoritprogram och filmer från tv:n med Amazon Alexa. Den digitala assistenten får stöd för röststyrning av så kallade DVR-enheter som kan spela in vad du ser på tv:n.


Med nya stödet kan Alexa bland annat styra inspelningsbara tv-boxar för att starta en inspelning, öppna applikationer och styra uppspelning. Flera leverantörer av satellit-tv har meddelat att de tänker bygga egna så kallade ”skills” för Alexa under 2018.

Det verkar dock främst handla om amerikanska leverantörer. Här i Sverige ser det just nu väldigt tunt ut och du kan inte räkna med att Alexa får samma möjligheter med exempelvis Canal Digital och Boxer.

Under 2018 får Google Assistant officiellt stöd för den svenska marknaden och vi hoppas att Amazon Alexa och gör det inom en överskådlig framtid. Att få med tillverkare och leverantörer av tjänster innan dess är svårt. Vi lär helt enkelt få vänta mycket längre än de i USA eller UK på vårt stöd.

Om du råkar sitta i USA och använder leverantörer som Dish, Verizon, TiVo och DirecTV så har du tur. Om du är i Sverige så kan du skaffa en Logitech Harmony Hub som hjälper dig att röststyra inspelningsbara tv-boxar och dylikt.


Läs mer om nyheten på den officiella webbsajten för Amazon.