Denon HEOS HomeCinema HS2 – soundbar med 4K- och Alexa-stöd

Denon HEOS HomeCinema HS2

Denon har presenterat nya generationens soundbars i HEOS HomeCinema-serien. Serien debuterade under 2016 och tar nu ett stort steg framåt med nya HEOS HomeCinema HS2.


  • Stöd för 4K-upplösning och högupplösta ljudformat
  • Kan grupperas med första generationens HS1-soundbar från Denon
  • Inbyggt Bluetooth-stöd – kan användas med Google Home och Apple AirPlay
  • Officiellt stöd för Amazon Alexa släpps under sommaren 2018
  • HEOS HomeCinema HS2 kan användas tillsammans med andra HEOS-produkter

Denon HEOS HomeCinema HS2 består av en soundbar med tillhörande subwoofer. Modellen har stöd för uppspelning av högupplöst ljud (FLAC, ALAC, DSD, AIFF) och får officiellt Amazon Alexa-stöd senare under sommaren.

Om du har en första generationens HEOS HomeCinema HS1 i hemmet kan denna samarbeta med nya HS2. Du använder samma mobilapp för att styra båda och du kan gruppera dem efter eget önskemål. Har du dessutom andra Denon-produkter i HEOS-serien, som HEOS 5 eller 7, kan du ansluta dessa och använda tillsammans med soundbaren.

Normalt har HEOS HomeCinema HS1 inte stöd för högupplöst ljud, men om du grupperar den under samma tak som en HEOS HomeCinema HS2 får din gamla soundbar automatiskt samma stöd.

Vad din gamla soundbar i HEOS-serien däremot inte får är samma Bluetooth-stöd som den nya modellen. Du behöver inte längre en extra Bluetooth-adapter då detta sitter inbyggt. HEOS HomeCinema HS2 har stöd för AirPlay och sitter det en Google Home i hemmet kan du casta musik till soundbaren via denna.


Tittar du på högupplöst film lär du uppskatta HDMI-passthrough för 4K. Det finns även stöd för ARC TV för att skicka ljudet från din tv till soundbaren.

HEOS HomeCinema HS2 använder dubbla 2×13-centimeters högtalarelement (2×5-tums) med tillhörande 20mm-diskanter. De fysiska anslutningarna är HDMI, optisk, koaxial, AUX och USB.