Spela in bättre videor med Moment Pro 3.5 till iPhone

moment pro iphone

Moment Pro är en app för videoinspelning med iPhone och iPad. Med senaste uppdateringen till version 3.5 introduceras en rad nyheter och förbättringar som gör Moment Pro ännu bättre. Här berättar vi varför Moment Pro är bättre än någonsin.


  • Sex stora förbättringar och en mängd buggfixar med v3.5
  • Optimerad för bättre videoinspelningar
  • Ett stort steg fram jämfört med vanliga kamera-appen i iOS
  • Finns även till Android

Moment Pro är en avancerad kamera-app som är tänkt att komplettera utvecklarens uppsättning med populära linser till iPhone. Mobilobjektiven är inte obligatoriska för att appen ska fungera, så du kan köra den helt fristående om du vill.

Och med Moment Pro 3.5 uppdateras appen med sex förbättringar som är nämnvärda. Du får en beskrivning av dem i videoklippet till den här artikeln, eller så läser du de korta förklaringarna här under.

6 förbättringar med Moment Pro 3.5

  • Färgprofiler: Välj mellan normal, platt eller log som färgprofil. Den förstnämnda är bäst om du inte tänker göra tyngre redigeringar av dina videoklipp. Platt och log är designade för att du ska kunna göra egna färgjusteringar innan du publicerar dina inspelningar.
  • Real-time Waveform Monitor: Visar exponeringen för bildens olika delar i realtid. Det betyder att du alltid har koll på vilka delar som riskerar att bli alltför ljusa. Och därmed kan du göra omedelbara justeringar för att rädda dina inspelningar från högdagrar som är svåra att rädd i efterhand.
  • RGB-histogram: Den här funktionen gör att du kan se ett histogram över färg, kontrast och exponering i realtid medan du spelar in videor. Precis som med Real-time Waveform Monitor så gör det enklare att se felaktigheter när de dyker upp, och du kan justera snabbare.
  • Bitrate-inställning: Justera hur mycket data som ska sparas när du spelar in video. Du kan välja mellan Standard, Medel och Hög. Ju högre inställning desto mer data lagras i videon, och bildkvaliteten ökar.
  • Ljudmätare för stereoljud: Visa två staplar för stereoljud så att du alltid ser vilja ljudnivåer som sparas i dina videoklipp.
  • NTSC och PAL: Implementerat stöd för de två standarderna NTSC (USA) och PAL (Europa).

Utvecklaren har även lagt in en rad optimeringar och buggfixar som löser många av de problem som drabbat användarna.

Att tänka på om du vill köpa Moment Pro

Om du är nyfiken på hur Moment Pro fungerar så kan du ladda ner och prova appen helt gratis. Om du vill ha de mer avancerade funktionerna och videodelen så kostar appen 50 kronor. Du betalar via ett vanligt köp i appen.


Vi kan helt klart rekommendera att du faktiskt betalar för de extra funktionerna. Speciellt om du är lite mer kunnig och vill ha bättre kontroll över hur dina bilder ska bli. Med Pro-uppgraderingen får du exempelvis fotografering i RAW och TIFF vilket är mycket bättre vid redigering än JPEG.

Uppgraderingen för 50 kronor ger också helt manuella kontroller, 3D Touch Shutter, de nya färgprofilerna och mycket mer. Bra om du vill ta steget bort från standardappen för kameran i iOS.


Moment Pro laddar du ner till iOS och Android via respektive appbutik.