Spela dina Playstation 4-spel direkt på en PC med Playstation Now

Sony Playstation 4 Pro

Snart kan du spela dina Playstation 4-spel på en PC. Åtminstone är det vad vi nyligen fått reda på och möjligheten ska ges inom en snar framtid till alla med Playstation Now.

Med en prenumeration på Playstation Now får du inte bara tillgång till en hel mängd PS2- och PS3-spel som tidigare. Utbudet utökas dessutom under 2017 med en mängd titlar för Playstation 4.


Exakt vad som kommer återstår att se då Sony inte vill avslöja speltitlarna än (för att inte tappa försäljningen av spel på skiva kan tänkas) men vi räknar med att tungviktare som Horizon: Zero Dawn och Uncharted 4 står på menyn.

Om så blir fallet blir det ett fantastiskt tillskott till den redan imponerande katalogen med 483 spel som kan användas via Playstation Now idag. Inte minst om spelen även går att köra på en PC om man hellre föredrar det.

Under de kommande veckorna drar Sony igång med ett stängt beta-test för att se hur väl det fungerar. Om du redan har Playstation Now bör du hålla koll i inkorgen till ditt e-postkonto, kanske du får vara med och testa? Därefter kommer tjänsten att utökas till alla berörda någon gång under 2017.

Utmärkta spelklassiker via Playstation Now

För den som undrar om det finns något värt att spela via Playstation Now kan vi säga att ja, det finns det. Här är exempelvis listan över de populäraste speltitlarna via Playstation Now under februari månad.

  • Red Dead Redemption
  • Tekken Tag Tournament 2
  • Mortal Kombat
  • WWE 2K15
  • The Last of Us
  • Mafia II
  • Injustice: Gods Among Us
  • NBA 2K14
  • Sid Meier’s Civilization Revolution
  • Batman Arkham Origins

Tyvärr finns inte Playstation Now för oss i Sverige, så om du vill använda gamla spel är det din Playstation 3 som gäller, eller så måste du använda VPN med ett konto registrerat i exempelvis USA eller UK. Är du nyfiken kan du läsa mer på den officiella webbsajten här.

Angående PC-stödet så är det relativt nytt då det släpptes den 24 augusti förra året. Då i England, Belgien och Holland. Den som bor i något av länderna (eller gillar VPN-tjänster) och har en Windows 7/8.1/10-dator med Intel Core i3-processor, 2GB internminne och internetanslutning på minst 5 Mbps kan nyttja stödet.

Givetvis rekommenderar vi betydligt bättre dator än så, även om minimumkraven åtminstone kickar igång spelet. Tänk på att aldrig gå efter de lägsta kraven — satsa alltid en bit över för att få en bra upplevelse.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.