Firefox 55 blockerar din position för osäkra webbsajter

Mozilla Firefox Logo

Mozilla blickar framåt mot hösten och har stora planer för Firefox 55. Kring augusti månad är tanken att den kommande versionen ska släppas, och med den blockeras din position från att skickas till webbsajter som inte har krypterad anslutning.


Det är ett av flera steg som utvecklarna tar för att locka allt fler sajtägare att skaffa krypterad anslutning till sina webbsajter. Mozilla räknar med att endast 0.188 procent av alla webbsidor som laddas kommer att påverkas negativt av ändringen.

Eftersom det dröjer ända till augusti för den breda massan att få Firefox 55 kan det vara värt (för avancerade användare) att prova den tidigare testversionen som redan finns idag. Besök Mozillas webbsajt, ladda ner testversionen och gå till about:config för att aktivera blockeringen av geolokalisering.

Google Chrome är en konkurrerande webbläsaren som haft den här typen av blockering i mer än ett år nu. Det är positivt att Firefox äntligen är på gång att få samma stöd. Och sen tidigare varnar båda webbläsarna när du ska logga in med användarnamn och lösenord på osäkra webbsajter, även det välkommet.


Lästips: Firefox 52 är sista stora uppdateringen för Windows XPSamtidigt har Google sedan länge sagt att de premierar alla webbsajter som använder https-anslutning istället för gamla, osäkra http. Det finns egentligen ingen anledning för någon att stanna kvar med okrypterad anslutning mot besökarna.

Här på Tekniksmart använder vi https trots att vi inte har någon inloggning för dig som besökare. Det känns bara rätt och den bästa vägen att gå, inte bara för bättre position på Google utan för att all extra säkerhet för dig som besökare är bra säkerhet.

Hur viktigt tycker du det är att din position inte avslöjas för osäkra webbsajter? Kommentera och berätta om det här är något som påverkar dig!