Samsung Galaxy Tab S3 har fått ett pris — så mycket kostar superplattan

Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3 är en ny surfplatta med Android som operativsystem. Modellen har ett förhållandevis högt pris för att motsvara placeringen i flaggskeppsklassen — och det här kan vara Samsungs hittills bästa konkurrent till iPad Pro-serien från Apple.

Inte minst med nya, förbättrade styluspennan S Pen. Det finns även ett nytt tangentbord som är valbart men absolut värt att titta närmare på. Åtminstone om man på allvar har planer på att vara kreativ och skriva mycket.


Galaxy Tab S3 är en surfplatta som fokuserar inte bara på kreativitet utan även stoltserar men hög kvalitet på hårdvaran. Baksidan är exempelvis i ett härdat glasmaterial som gör att modellen även kan konkurrera med iPad Pro om byggkvalitet och känsla.

Modellen har en avskalad konstruktion utan designdrag som sticker ut. På framsidan sitter den en fingersensor kombinerad med hemknappen, precis som med Galaxy Tab S2, och ett par kapacitiva knappar för navigation. Inga konstigheter, det bara fungerar precis som det ska.

Gällande specifikationerna så kan sägas att de är mer än tillräckliga för allt du kan tänkas använda surfplattan till. Från spel till kontorsarbete — Galaxy Tab S3 har prestanda som räcker

Specifikationerna för Samsung Galaxy Tab S3

Galaxy Tab S3 har en 9.7-tumsskärm med upplösning 2 048 x 1 536 pixlar och är av typen AMOLED. Under skärmen hittar vi en snabb Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4GB internminne och 32GB lagringsutrymme. Det finns även två kameror på 13 megapixel respektive 5 megapixel.

För anslutning mot internet finns WiFi 802.11ac och tillbehör ansluter du med antingen Bluetooth 4.2 eller USB 3.1 Typ-C. Det inbyggda batteriet är på 6 000 mAh vilket lär ge många kreativa timmar framför surfplattan.

Man skulle nära nog kunna beskriva Galaxy Tab S3 som en iPad Pro med Android. Det stämmer givetvis inte, men jämför vi prestanda och byggkvalitet skulle det nästan kunna vara så. Och allt för ett pris kring 600 dollar. Det är nämligen prislappen som Galaxy Tab S3 har listats för i flera amerikanska butiker.

Omräknat blir det kring 5 400 kronor exklusive moms, eller cirka 6 750 kronor inklusive moms. Om den prislappen står sig återstår att se, men det blir intressant att se hur marknaden tar emot surfplattan. iPad-serien går starkt och lockar många köpare — kan Samsung göra detsamma med nya Galaxy Tab S3?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.