Specialversion av Android till Samsungs vikbara mobiltelefon

Samsung Logo 2016

Samsung kommer att släppa en vikbar mobiltelefon och den använder en specialversion av Android. Enligt uppgift samarbetar den sydkoreanska tillverkaren med Google för att skapa en unik, specialgjord variant av Android för modellen.


Samsungs vikbara mobiltelefon kallas ”Winner” internt hos tillverkaren och har varit under utveckling i flera år. Och nej, det är inte en traditionell vikbar telefon som förr i tiden när mobiltelefoner. Den här gången ska det vara något helt banbrytande som sätter tonen för framtida utveckling.

Webbsajten Bloomberg rapporterar att Samsung inte har bestämt sig för en design än. Närmare bestämt om skärmen ska kunna vikas i porträttläge eller landskapsläge. Exakt vad som kommer återstår så klart att se.

Designen kommer att avgöra hur det slutgiltiga gränssnittet i den specialgjorda Android-versionen ser ut. Och tidsåtgången som krävs från designval till att Samsung har en färdig produkt lär dröja. Enligt interna källor så långt som till andra kvartalet 2019.

Koncept kan visas av Samsung i november

En tidigare rapport sa att vi skulle få se en vikbar mobiltelefon redan under Samsung Developer Conference i San Francisco i november. Det är dock inte sannolikt enligt de uppgifter som finns idag.


Vad som däremot är mer troligt är att vi får bekräftat att Samsung faktiskt arbetar med en vikbar mobiltelefon. En källa till Bloomberg avslöjar att DJ Koh, ansvarig för mobildivisionen på Samsung, och ett team med ingenjörer kan visa en konceptmodell av telefonen.

Vi är tveksamma till att en vikbar mobiltelefon ska kunna slå igenom på marknaden. Åtminstone de första kommande åren. Men om vi ser historiskt så har det vid flera tillfällen kommit produkter som många först inte trott på, och som blev en stor succé.

Du kanske kommer på ett av de mer välkända exemplen? Om vi säger iPhone kanske det ringer en klocka annars. Vi håller tummarna för att Samsung på allvar har något riktigt användbart och spännande!