Google Live Albums begränsas till 10 000 fotografier

all three v4

Google Live Albums är en ny funktion till Google Foton som gör att fotografier automatiskt tilldelas ett album baserat på sitt innehåll. Alla bilder på ens hund, katt, barn eller annat som identifieras av den inbyggda AI-funktionen kan få sitt eget album – och du behöver inte göra något.


Hur bra det fungerar är upp till var och en att bedöma. AI:n fungerar bättre eller sämre beroende på vilket motiv som finns på bilderna och vilken ljussättning det är. En riktigt mörk bild kommer inte att vara lika enkel att sortera på sitt innehåll som en väl upplyst sådan.

Och som om inte det var nog att tänka på så finns en begränsning till Google Live Albums som du måste tänka på. Det går nämligen inte att ladda upp hur många fotografier som helst för att få dem automatiskt sorterade till album.

Du kan skapa, redigera och lägga till sådant som kartor och text i dina fotoalbum.

Du kan lägga till upp till 10 000 foton eller videor i ett privat album.

Varje person kan lägga till upp till 10 000 foton eller videor i ett delat album tills albumets gräns på 20 000 objekt nås.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga om du har ett stort album.

Google Foto Hjälp

Enligt Google finns en begränsning på 10 000 fotografier per album. Om du delar albumet med andra ökar begränsningen till 20 000 fotografier. Når du begränsningarna kommer en varning att visas och sorteringen pausas. Sen är det bara att rensa bland fotografierna om du vill använda det berörda albumet igen.

För att komma igång med livealbum måste du skapa ett först. Därefter väljer du att lägga till foton av personer automatiskt. Välj en ansiktsgrupp och aktivera. Sen kommer det att fungera av sig själv – eller det är åtminstone tanken.


Har du fått Google Live Albums till din telefon? Har du lagt märke till om sorteringen av fotografier fungerar bra eller dåligt för dig? Skriv en kommentar och berätta!