Spara dina shoppinglistor i Google Keep Notes – via Google Assistant

google keep logo

Google har avslöjat att du snart kan använda Assistant för att lägga till matvaror i en handlarlista direkt till Keep Notes. Det var tidigare möjligt att skapa handlarlistor i Keep Notes, men den funktionen togs bort i april 2017. Nu kommer den snart tillbaka igen.

  • Lägg till matvaror direkt i handlarlistan med Google Assistant
  • Funktionen för listor flyttas/kopieras från Home till Keep Notes
  • Många bra handlarlistor att välja mellan – vilken är din favorit?
  • Visste du att Spotify finns som app till Wear OS?

Google underhåller Keep Notes regelbundet med nya uppdateringar och förbättringar. Senast introducerades Material Design som på ytan piffade till utseendet. Ändringarna där återspeglas i princip alla andra Google-appar idag.

Och snart kommer nästa stora förändring. Nämligen återintroduktionen av handlarlistor i Keep Notes. En funktion som tidigare flyttades från appen till Google Home, och som nu gör en efterlängtad återkomst.

Exakt när stödet kommer tillbaka återstår att se. Men enligt de uppgifter som finns kommer det snabbare än man kan tro. Med lite tur betyder det inom de kommande dagarna eller veckorna. Tills uppdateringen är släppt rekommenderar vi dock att du inte håller andan.

Det finns ett stort antal appar och tjänster för att skapa handlarlistor idag. ICA har en för dig som ofta handlar där, Out of Milk är ett annat populärt alternativ. Keep Notes är bra för den som samlar allt hos Google.

Google har en otrevlig egenskap av att döda tjänster och appar lite hur som helst. Google Reader är ett utmärkt exempel på det. Även mycket populära e-postklienten Inbox kommer att försvinna inom kort. Frågan är – hur mycket personlig data vågar man lägga i Keep Notes.

Om du vill läsa mer kan du besöka den här Reddit-tråden. Använder du digitala handlarlistor? Skriv en kommentar och berätta vilken som är din favorit!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.