Google lägger ner Inbox – slutar fungera i mars 2019

Hejdå Inbox. Det var roligt att lära känna dig så länge du fanns. Eller snarare, så länge du finns kvar – för Google stänger ner e-postklienten i mars 2019.

Inbox släpptes som en experimentell e-postklient för användare som vill ha de absolut senaste funktionerna. En plattform för Google att prova allt nytt på innan det bedöms säkert nog för Gmail.

E-postklienten släppes i oktober 2014 vilket betyder att Inbox bara har funnits på marknaden i cirka fyra år. Lång tid med dagens snabba teknikvindar kan tänkas, men inte länge nog för de som tagit Inbox till sina hjärtan.

Gmail har på senare tid utvecklats rejält. E-postklienten är den som Google alltid föredrar och rekommenderar; både till vanliga användare och enterprise. På senare tid har funktioner som de nedanstående implementerats i Gmail;

  • Egeninställda gester
  • Smarta AI-baserade svar
  • Prioritering av notifikationer av meddelanden
  • Möjligheten att avbryta ett meddelande som skickas

Det är inte konstigt att Google pekar på Gmail som den rätta ersättaren till Inbox.

Om du inte tycker om gränssnittet i Gmail så finns mängder av andra e-postklienter att använda. Outlook från Microsoft (Android, iOS) är en av de bättre med utmärkta funktioner och inbyggd kalender. Astro (Android, iOS) är en AI-fokuserade klient som också är riktigt bra.

Nyfiken på beslutet bakom nerläggningen av Inbox? Läs mer på fastcompany.com.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More