Hejdå Inbox. Det var roligt att lära känna dig så länge du fanns. Eller snarare, så länge du finns kvar – för Google stänger ner e-postklienten i mars 2019.

Inbox släpptes som en experimentell e-postklient för användare som vill ha de absolut senaste funktionerna. En plattform för Google att prova allt nytt på innan det bedöms säkert nog för Gmail.

E-postklienten släppes i oktober 2014 vilket betyder att Inbox bara har funnits på marknaden i cirka fyra år. Lång tid med dagens snabba teknikvindar kan tänkas, men inte länge nog för de som tagit Inbox till sina hjärtan.

Gmail har på senare tid utvecklats rejält. E-postklienten är den som Google alltid föredrar och rekommenderar; både till vanliga användare och enterprise. På senare tid har funktioner som de nedanstående implementerats i Gmail;

  • Egeninställda gester
  • Smarta AI-baserade svar
  • Prioritering av notifikationer av meddelanden
  • Möjligheten att avbryta ett meddelande som skickas

Det är inte konstigt att Google pekar på Gmail som den rätta ersättaren till Inbox.

Om du inte tycker om gränssnittet i Gmail så finns mängder av andra e-postklienter att använda. Outlook från Microsoft (Android, iOS) är en av de bättre med utmärkta funktioner och inbyggd kalender. Astro (Android, iOS) är en AI-fokuserade klient som också är riktigt bra.

Nyfiken på beslutet bakom nerläggningen av Inbox? Läs mer på fastcompany.com.

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,