iPhone Xs, iPhone Xs Max & iPhone XR – kostnad för batteribyte

Apple iPhone 7 Plus

Om du behöver byta batteriet i din iPhone får du räkna med att betala åtskilliga hundralappar för det. Åtminstone om telefonen hamnar utanför ett godkänt garantiärende. Speciellt dyrt är det med nya iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone XR.


Har din telefon ett godkänt garantiärende eller en skada som faller under AppleCare+ så är bytet av batteri helt kostnadsfritt. Oavsett vilken iPhone du använder idag.

Om din telefon däremot inte omfattas blir det snabbt rejält dyrt. Hela 69 USD, eller cirka 800 kronor kommer bytet att kosta på nya iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone XR.

Har du en äldre iPhone X och ner till iPhone 6 / iPhone SE så kostar det 29 USD fram till årsskiftet 2018/2019, och därefter 49 USD. Det blir runt 320 kronor respektive 550 kronor inklusive moms.

Anledningen till att det är billigare idag är pågrund av batteriskandalen där Apple medvetet sänkte prestandan på äldre telefoner när batterierna ansågs vara sämre. Något som inte uppskattades av användarna, och Apple tvingades backa. Resultatet blev bland annat billigare batteribyten på de modeller som omfattas av prestandasänkningen.


Alla andra iPhone-modeller som Apple utför batteribyten på kostar 79 USD, eller 885 kronor inklusive moms.

Så mycket kostar batteribytet i din iPhone

iPhone-modell Garantibyte eller AppleCare+ Ej garantiärenden
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR 0 USD 69 USD / 800 kronor
iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X 0 USD 29 USD till 31 december 2018 / 320 kronor
49 USD från 1 januari 2019 / 550 kronor
Alla andra modeller som kan byta batteri 0 USD 79 USD / 885 kronor

 

Om du måste byta batteriet i din iPhone kan du påbörja den processen via flera olika vägar. Det kanske enklaste är att gå in i en auktoriserad Apple-butik och prata med personalen. Då kan du lämna in din telefon på plats.

Alternativet är att gå till denna sida på Apples officiella webbsajt och starta ett ärende. Då hjälper Apple dig med frakten av din iPhone till ett servicecenter.

Om du har en äldre iPhone kan du också gå till en icke-auktoriserad reparatör som hjälper dig. Det är inget vi rekommenderar eftersom du riskerar skador på din telefon som kan blir riktigt dyra; men det är ett alternativ om du vågar och vill spara lite pengar då de ofta är billigare.