Apple Watch Series 4 – här är allt om nya smartklockorna

apple-watch-series-4-c

Apple Watch Series 4 är lanserad. Två nya modeller släpps med större skärmar, omarbetad design och generella optimeringar som gör nya serien bättre än någonsin.


  • Förbättrad pulsmätare håller bättre koll på dina hjärtvärden
  • 18-timmars batteritid
  • Ny, kraftfullare processor är dubbelt så snabbt som Series 3-processorn
  • Se aktuella priser på 44mm och 40mm med Prisjakt

Apple Watch Series 4 släppts efter flera månader med spekulationer. Och det är riktigt bra förbättringar som månader av utveckling har fört med sig.

Kanterna runt skärmarna har minskat så att skärmarna kan ta mer plats. På den mindre modellen är skärmen 35 procent större än tidigare, och på den större modellen har skärmen blivit 32 procent större.

Eftersom skärmarna är större har Apple kunnat pressa in fler så kallade ”komplikationer”, eller funktioner, på urtavlan. Det betyder att du kan se mer information utöver klockan än tidigare varit möjligt.

Du kan lägga till specifika personer och tidszoner till urtavlan om du vill det. Möjligheterna är betydligt fler med Apple Watch Series 4.


apple watch series 4 aApple Watch Series 4 har bättre högtalare och mikrofon

Den roterande kronan och sidoknappen har fått en omarbetad design och mikrofonen har bytt plats.

Kronan har fått haptisk återkoppling för när du skrollar genom listor, vilket gör det enklare att stanna på exakt rätt del. Mikrofonen sitter nu på sidan så att den är längre ifrån högtalaren; vilket är positivt då högtalaren är mer högljudd än tidigare.

Apple Watch Series 4 använder keramiska material och safirglas för bra hållbarhet. Det ger också en bättre signalstyrka än exempelvis stål.

Under skärmen sitter en ny, förbättrad 64-bitarsprocessor med två kärnor. Den har dubbelt så hög prestanda som föregångaren i Series 3-modellerna. Det finns även förbättrade sensorer, som en omarbetad accelerometer och optimerat gyroskop. De kan nu identifiera när du faller och även kontakta 112 helt automatiskt.

apple-watch-series-4-bApple Watch Series 4 känner av oregelbunden hjärtrytm

En trevlig detalj med Apple Watch Series 4 är att smartklockan kan känna av on hjärtrytmen är för låg, eller om den är oregelbunden i jämförelse med dina vanliga värden. Du kan till och med göra ett elektrokardiogram för att illustrera hjärtats aktivitet.

Batteritiden anges till runt 18 timmar, vilket får sägas vara något av en besvikelse. Något längre hade vi så klart hoppats på, men med all ny teknik kanske det var mer väntat ändå.

Apple Watch Series 4 släpps den 21 september 2018. Nya modellen finns i färgerna Silver, Gold, Space Gray, Polished Space Black och Gold Stainless.

Den billigaste modellen med Bluetooth och GPS börjar på 399 USD; 4G/LTE-varianten kostar 399 USD. Samtidigt sänker Apple priset på den äldre Watch Series 3-modellen med ett pris från 279 USD. Och om du har en äldre Watch-modell som stöder nya watchOS 5 så får du uppdateringen med den runt 17 september.