Nya iPad Pro och Mac-datorer visas den 30 oktober

apple-logo-art-oktober-2018-event

Apple har skickat en inbjudan till ett evenemang den 30 oktober. Där kommer företaget att visa nya modeller av professionella surfplattan iPad Pro och Mac-datorer.


Tidigare i september presenterade Apple mobiltelefonerna iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max, samt smartklockan Watch 4. Nu är det dags för ytterligare en presentation och då av nya iPad Pro och Mac-datorer.

I inbjudan står det ”there’s more in the making” och förhoppningarna är stora. Efter att Adobe presentera helt nya, fullstora Photoshop för iPad lär många vara riktigt sugna på en kraftfullt uppgraderad iPad Pro i år.

När det kommer till Mac-datorerna är Macbook Air och Mac Mini två superheta kandidater till att presenteras. Båda är i ordentligt behov av förbättringar för att överhuvudtaget kunna rekommenderas idag. Som det är i skrivande stund avråder vi starkt från ett köp.

Andra prylar som kan visas är exempelvis AirPower. En trådlös laddare för flera samtidiga prylar (en iPhone och en Watch). Den har ryktats komma under en längre period, men Apple verkar inte redo att lansera än.


Det kommer att vara många som följer Apples evenemang med extremt granskande ögon. Om företaget misslyckas med att visa stora förbättringar till främst Macbook Air och Mac Mini så kan kritiken bli svidande. Frågan är om företaget överhuvudtaget skulle bry sig.

Vad tror du kommer? Är du intresserad av att köpa någon av de ryktade produkterna? Skriv en kommentar och berätta!