Sony uppdaterar sina in-ear-lurar med multipoint-stöd

Sony WF-1000XM4

Sony har meddelat att flera av tillverkarens in-ear-lurar får stöd för multipoint-anslutningar med en kommande uppdatering.

Bland annat så omfattas hörlurar som LinkBuds, LinkBuds S och WF-1000XM4. Allt som krävs är att du använder Headphones Connect-appen för att hitta, ladda ner och installera uppdateringen när den finns.

Fördelen med multipoint-stödet är att du enkelt snabbväxlar mellan flera, parkopplade enheter helt sömlöst.

Exempelvis kan du lyssna på musik via datorn och omedelbart växla över till mobiltelefonen när du måste svara på ett inkommande samtal. Utan multipoint-stöd så sker den växlingen istället manuellt, vilket tar längre tid.

Uppdateringen är planerad att släppas någon gång i november 2022 och är som vanligt helt kostnadsfri. Nya funktioner helt gratis alltså.

Här laddar du ner Headphones Connect-appen:

Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Samsung Galaxy Buds 2 Pro är ett riktigt bra alternativ idag. Foto: Tekniksmart

Multipoint-stöd är ett måste på en stenhård marknad

Marknaden för in-ear-lurar är stenhård och tillverkarna måste hänga med i svängarna för att fortsätta vara relevanta. Sony är onekligen en av de största i segmentet med produktserien WF-1000X, men de är långt ifrån ensamma.

Bose utmärker sig exempelvis med Bose QuietComfort Earbuds II som just idag anses vara absolut bäst på brusreducering, till och med bättre än AirPods Pro 2. Och Samsung Galaxy Buds 2 Pro ger enormt mycket för pengarna med ett lockande helhetsgrepp med en låg profil, vattentålig design och bra ljudkvalitet.

Via The Verge

FAQ

Vilka Sony-hörlurar får multipoint-stöd?

LinkBud, LinkBud S och WF-1000XM4

Hur uppdaterar jag mina Sony-hörlurar?

Via Headphones Connect-appen för Android och iOS.

Vad är fördelen med multipoint-stöd?

Du kan snabbväxla mellan parkopplade enheter helt sömlöst utan att behöva göra det manuellt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.