Sony kan tillverka Playstation 5 under hela 2021

Målet är att sälja 25 miljoner totalt under 2021

Playstation 5

Sony har säkerställt alla komponenter som behövs för att tillverka Playstation 5 under resten av året. Det bekräftade företaget i ett investerarsamtal tidigare i augusti.

Efter att ha sålt fler än 10 miljoner exemplar trots en stor brist på konsoler i butikerna så ser Sony fram emot att öka både tillverkning och försäljning under resten av 2021.

Läs mer: Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en Playstation 5

Målsättningen är att sälja ytterligare 15 miljoner exemplar innan årsskiftet 2021/2022. Och Sony har ordnat så att fabrikerna har alla komponenter som behövs för att nå det målet.

Faktum är att tillgången på komponenter har sett bättre ut för Sony i flera månader nu. Redan i februari meddelade företaget att det ljusnade på den punkten. Dock utan att specificera ytterligare exakt hur pass mycket bättre

Det har sedan tidigare ryktats att Sony är i samtal med kretstillverkaren TSMC om att bygga en ny fabrik i Japan. När frågan dök upp under investerarsamtalet valde Sony att inte svara att de inte hade något att säga om den saken i dagsläget.

En annan intressant punkt som dök upp under investerarsamtalet var den genomsnittliga speltiden för Playstation-användarna.

Här meddelades att genomsnittstiden minskade med 32 procent under första kvartalet 2021 jämfört med samma period förra året. Varför det minskar är inte helt klarlagt, men sannolikt handlar det om samma anledning som varför antalet Playstation Plus-prenumeranterna minskar. Nämligen corona-pandemin.

Läs mer: Nya siffror: Allt färre prenumererar på Playstation Plus

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.