Snyggare grafik i The Witcher 3 med grafikmodden ”HD Reworked Project”

The Witcher 3

Tycker du inte att grafiken i The Witcher 3 är tillräckligt bra? Då kanske grafikmodden ”HD Reworked Project” är något för dig.


  • Mycket stor skillnad för dig som spelar på PC (fungerar inte med PS4 eller Xbox One)
  • Påverkar inte prestandan nämnvärt
  • Har varit under utveckling i hela tre år
  • Lästips: The Witcher 3 släpps till Nintendo Switch

The Witcher 3 är i grunden ett riktigt snyggt spel. Men grafiken kan kännas lite utdaterad med dagens mått sett, och om du kör på en PC kan du enkelt pressa ut lite extra grafikgodis ur din dator.

Genom att installera ett extrapacket, en så kallad modd, kallat ”HD Reworked Project” får du en mängd nya texturer och karaktärsmodeller till The Witcher 3.

Mer specifikt fler än 1 000 texturer och 250 modeller. De är alla högupplösta och mer detaljerade än de som är standard i spelet.

Förutom att öka detaljnivån så har visningsavståndet ökat till en del objektiv i The Witcher 3. Inte mycket, men tillräckligt för att vara märkbart.


Modden har varit under utveckling i mer än tre år av Nexus Mods-användaren HalkHogan. Nu när huvudspelet har fått sin modd är målet att göra samma sak för tilläggspaketet Blood and Wine. När det kan vara klart återstår att se.

Om du installerar ”HD Reworked Project” på datorn bör du inte märka någon större prestandaförsämring.

Åtminstone inte på en modernare dator med grafikkortet GTX 970, AM R9 290X eller senare. På sin höjd menar HalkHogan att du kan få en sänkning med 5 fps i vissa områden och situationer.

Installationen av ”HD Reworked Project” är hyggligt enkel. Ladda ner de behövliga filerna härifrån och följ instruktionerna.