Snart uppdateras Cyberpunk 2077 till version 1.2 – två stora nyheter

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

CD Projekt Red har detaljerat vad som kommer med uppdateringen till version 1.2 för Cyberpunk 2077. Mer specifikt två stora förbättringar som retat många spelare.

Det handlar om hur polisen i Cyberpunk 2077 reagerar när spelaren gör något olagligt, exempelvis mord, och hur hanteringen av bilar och karaktären själv i spelet.

Lästips: CD Projekt Red hackad – källkod till Cyberpunk 2077 & Witcher 3 stulen

Enligt CDPR kommer polisen inte att svara lika aggressivt på såväl mindre som stora förteelser i Cyberpunk 2077 med version 1.2. Tidigare har polisen ”spawnat” extremt snabbt inom en mycket kort radie runt spelaren. Ibland även bakom spelaren som inte hinner reagera.

Skillnaden mot tidigare, är att det introduceras en fördröjning från att ett brott uppmärksammats till att polisen faktiskt dyker upp. Dessutom skickas först en drönare till platsen som ska analysera hur allvarligt brottet är och sedan skickas en mer rimlig polisstyrka.

Smidigare att köra bil i Cyberpunk 2077

Nästa stora nyhet är att det äntligen blir smidigare att köra bil i Cyberpunk 2077.

Om du kör på ett hinder och fastnar med bilen ska det gå att vicka loss den, även rotera hela bilen om det behövs. Känsligheten kan även justeras så att bilen inte styr över hela vägbanan längre, speciellt vid låga bildvisningsfrekvenser (fps).

Lästips: Första stora uppdateringen till Cyberpunk 2077 är släppt – version 1.1

CDPR har också justerat specifika bilar så att de hanteras bättre på vägen. Det är dock oklart vilka det rör sig om.

Det finns inget exakt datum för när version 1.2 kan släppas. Enligt spelstudion är målet att släppas uppdateringen under andra halvan av mars, men det återstår att se om de hinner. Uppdateringen har även försenats tidigare när CDPR blev hackare och fick källkoden stulen.

Nu återstår att se när vi får se när den nästkommande stora uppdateringen med optimeringar för Xbox Series X/S kommer. CDPR har tidigare sagt senare under 2021, men vi börjar nog tro 2022 istället. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.