Snabbare uppdateringar till Google Chrome – 4-veckorsintervaller

Google Chrome Logo 2016

Google förbereder snabbare uppdateringar till webbläsaren Chrome. Från version 94 och framåt är tanken att Chrome ska få en ny uppdatering var fjärde vecka.

  • Snabbare uppdateringar med fler nyheter till normalanvändaren
  • Extended Stable med sexveckorsintervaller för företagsanvändare
  • Kommer med Chrome 96 som släpps under årets tredje kvartal

Fram tills idag har Chrome uppdateras var sjätte vecka. Uppdateringarna innehåller allt från nya funktioner till optimeringar av olika slag samt buggfixar.

I takt med att Google har förbättrat sin egen process kring uppdateringar så har det blivit möjligt att snabba upp lanseringarna av dessa uppdateringar. Det gör att Chrome kan förbättras en gång i månaden istället.

Lästips: Google Nearby Share kan fungera på Windows, macOS och Chrome OS

Förändringen sker inte direkt. Först under tredje kvartalet 2021 släpps Chrome 96 och med det aktiveras den snabbare uppdateringsprocessen. Men bara för normalanvändaren.

Företagsanvändare kan fortsätta med sexveckorsintervaller precis som tidigare.

Google introducerar nämligen ett nytt alternativ för nya version av Chrome som heter Extended Stable. Den gör att IT-administratörer inte behöver kämpa med snabbare uppdateringar som först ska kontrolleras, testas och sen godkännas för installation på alla datorer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.