Google Nearby Share kan fungera på Windows, macOS och Chrome OS

Google Logo

När Google lanserar AirDrop-konkurrenten Nearby Share kan funktionen användas på Windows, macOS och Chrome.

Den ännu inofficiella funktionen för snabb filöverföring mellan enheter får med det ett övertag bredvid andra konkurrenter från Samsung, Xiaomi, OnePlus och OPPO.

Faktum är att Nearby Share kan fungera på alla datorer som använder Chrome.

För Android-telefoner ser stödet lite annorlunda ut. Vi vet att Nearby Share fungerar i Android 11 Beta 1, men inte via en uppdatering till operativsystemet. Istället behövs en uppdatering till Google Play Services för att Nearby Share ska fungera.

Bättre än en uppdatering till Android, men Huawei hamnar åter igen i kylan med sina nyare mobiltelefoner.

Det lär inte finnas någon större chans att funktionen hamnar på iOS / iPhone OS eftersom Apple har superhård kontroll på den plattformen – och dessutom finns redan AirDrop där vilket försvårar rejält. Men macOS däremot är mer lovande.

Nu återstår bara att se vad som kommer och om Nearby Share kan bli en den AirDrop-konkurrent vi väntat på.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.