Denon X-Series: Hemmabioförstärkare med 8K-stöd

denon x series avr

Denon lanserar sin nya X-serie med 8K-kapabla hemmabioförstärkare. Totalt släpps fyra modeller – alla med 8K-stöd, HDMI 2.1, variabel bildhastighet (VRR) och Auto Low Latency mode (ALLM).

De fyra modellerna heter AVR-X6700H, AVR-4700H, AVR- X3700H, AVR-X2700H. Det som skiljer dem åt är främst antalet ljudkanaler och hur mång watt de kan pressa ut till anslutna högtalare.

En nämnvärd särskiljande faktor för AVR-X6700H är att den modellen klarar DTS:X Pro, något de andra inte klarar. Samtliga modeller klarar dock Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X, DTS Virtual:X, IMAX Enhanced och Auro-3D.

Det finns även stöd för Quick Media Switching (QMS) som eliminerar svart bildvisning när man byter mellan videokällor som har olika uppdateringsfrekvenser.

En annan intressant detalj är stöd för röststyrning med Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri och Josh.ai.

Priserna för nya hemmabioförstärkarna är så klart skyhöga med tanke på 8K-stödet. De amerikanska priserna är följande:

  • AVR-X6700H: 2 499 dollar
  • AVR-4700H: 1 699 dollar
  • AVR- X3700H: 1 199 dollar
  • AVR-X2700H: 849 dollar

Omräknat blir det cirka 10 000 kronor för den enklaste modellen, upp till 29 500 kronor för den dyraste. Priserna är inklusive moms men tänk på att officiella priser i Sverige kommer att skilja sig från dessa.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.