Snabbare trådlös laddning med iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus

apple-iphone-x-wireless

Om du tycker att den trådlösa laddningen med din iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus är långsam kan vi berätta att en lösning för detta är på gång.

  • Snabbare laddning med kommande iOS 11.2
  • Ökar från 5W till 7.5W
  • Marginell faktiskt förbättring i laddningstid
  • iOS 11.2 ger även stöd för Apple Pay Cash och iMessage i molnet

Apple planerar att optimera den trådlösa laddningen med en uppdatering till iOS för att göra den snabbare. Målet är laddningen ska ske med 7.5W istället för 5W som sker med tidigare iOS-versioner.


Uppdateringen du väntar på är iOS 11.2 och när den släpps blir din trådlösa laddning faktiskt snabbare än den sladdanslutna.

Dock rör det sig inte om några större förbättringar kring laddningstiden. Det skriver webbsajten MacRumors som testat sin iPhone X med en beta-version av nya uppdateringen.

Liten faktisk skillnad för laddningstiden

Enligt dem är skillnaden mellan 5W och 7.5W marginellt märkbar i praktiken. På 30 minuter kunde de se en ökning från 46 procent till 60 procent med en vanlig 5W-laddare. Med en 7.5W-laddare blev ökningen bara till 66 procent.

Tyvärr är den högre hastigheten också den maximala för samtliga tre mobiltelefoner. Trots att iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus stöder Qi-tekniken så är telefonerna låsta till bara hälften av de 15W som standarden faktiskt klarar.

Bland de trådlösa laddningsplattor med 7.5W-stöd som Apple rekommenderar finns Mophie Wireless Charging Base och Belkin Boost Up Wireless Charging Pad.

Andra nyheter som introduceras med iOS 11.2 är stöd för Apple Pay Cash och iMessage i molnet. Du får även tre nya animerade bakgrundsbilder specifikt för iPhone X samt inställningarna för Bluetooth och WiFi förklaras tydligare i en ny popup-ruta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.